Jan Van Lancker * – Bezieler met een vleugje cultuur

Jan Van Lancker * – Bezieler met een vleugje cultuur

jan 2 zw

“Ik ben een echte cultuurliefhebber. Sinds ik naar de noordrand van Brussel ben verhuisd, moet ik helaas vaststellen dat ik reeds een jaar op voorhand een kaartje moet bestellen om mijn favoriete toneelgezelschap aan het werk te zien. Met Uplace wil ik dat aanbod sterk verruimen, en wil ik een mix brengen van lokale artiesten en artiesten met internationale faam. Uplace moet een unieke cultuurbeleving brengen. En mijn droomjob is daar dan intendant van worden!”

Bio
Jan kende eerst een bloeiende carrière als advocaat, o.a. als partner bij Linklaters. Maar in 2004 ruilde hij de adviseursrol in voor het echte ondernemerschap. Hij ging aan de slag als één van de trekkers van Eurinpro. Toen Uplace in 2007 werd opgericht, stapte hij als bezieler mee in het verhaal en zette hij de pet op van CEO. Jan studeerde rechten aan de universiteit van Gent. Daarnaast behaalde hij een LL.M aan de universiteit van Michigan. Zowel woord, muziek, kunst als een ritje op zijn paard, zijn de dingen des levens waar hij van geniet.

* Een sterretje naast de naam van het teamlid geeft aan dat dit teamlid handelt in zijn of haar hoedanigheid van vertegenwoordiger van  externe dienstverlener, waarvan de gegevens per e-mail kunnen worden aangevraagd.