Bart Verhaeghe – Bezieler met twee passies: ondernemen & sport

Bart Verhaeghe – Bezieler met twee passies: ondernemen & sport

bart verhaeghe zw 2

“Toen ik Eurinpro leidde, reisde ik de wereld rond. Telkens kwam ik thuis met cadeautjes voor mijn familie, uit schuldgevoel. Dat waren allemaal dingen die we hier niet vonden. En daarom bedacht ik: waarom brengen we al die leuke, coole dingen niet op één plaats samen, met name: een wereld van ervaringen onder één dak. We hebben ons buikgevoel dan wetenschappelijk laten onderzoeken en hebben ons concept uitgebreid getest bij de man in de straat. Zo is Uplace geboren”

Bio
Gestart als consultant bij KPMG, werd Bart al snel zelf ondernemer. Hij begon bij Verelst en stampte de logistieke vastgoedgroep Eurinpro uit de grond. Toen die groep verkocht werd, zag Bart Verhaeghe de nood aan de “all in one” ervaringsbestemming in België en richtte hij in 2007 Uplace op.
Vandaag is Bart voorzitter en eigenaar van Uplace, Club Brugge en van het value investment fonds Noorhof Fund. Hij is ook voorzitter van de denk- en doetank Itinera Institute, oprichter en voorzitter van het Uplace Pro Triatlon Team en bestuurder bij de Vlerick Business School, naast een aantal andere non-profit organisaties. Bart studeerde rechten in Leuven, en zette daarna zijn studax carrière verder aan de Vlerick Business School. In Leuven leerde hij ook zijn echtgenote en soulmate Ann kennen. Een dag zonder sporten, is volgens Bart een dag niet geleefd.