Bezoek Uplace in Virtual Reality op de Croisette in Cannes

Bezoek Uplace in Virtual Reality op de Croisette in Cannes

crate

Het Belgische innovatieve belevingscentrum Uplace, met voorziene opening in 2019, kan vandaag al bezocht worden op Mapic 2016 – zij het in Virtual Reality. Het is een Europese primeur: nooit eerder is een vastgoedproject van deze grootorde (190.000 m²) helemaal in VR ontwikkeld. Bezoekers van Mapic kunnen nu, voor het eerst, in een speciaal ontworpen ‘belevingsbox’ op de Croisette (aan de ingang van het conferentiecentrum) Uplace virtueel bezoeken.

Samen met het veelbelovende, jonge Belgische bedrijf Nanopixel, ontwikkelde Uplace een indrukwekkende virtuele versie van het volledige project: bezoekers kunnen door de gangen struinen, het theater bezoeken, de bioscoop bekijken, genieten van het centrale plein of het dakterras, en “window shoppen”. Elk detail in de VR-beleving is uitgewerkt: van de vloertegels tot de lichten, de planten, de groenzones die op elk niveau te vinden zijn, compleet met muziek die de verschillende socio-demografische zones van Uplace kenmerkt.

Deze VR-tool is buitengewoon innovatief, en bijzonder handig om onze commerciële contacten verder uit te bouwen”, zegt COO Ignace Bultijnck. “We kunnen onze (toekomstige) huurders door een speciaal ontwikkelde B2B-versie leiden, waar ze de beschikbare winkelruimtes kunnen bekijken en aanvoelen. De tool kan ook gebruikt worden door architecten en aannemers, om bijvoorbeeld de verschillende materialen voor binneninrichting te kiezen, en uit te maken of die bepaalde muurbekleding wel bij de vloer past.”

Deze aparte manier om Uplace voor te stellen is nog maar eens een bewijs hoe diep innovatie in het Uplace DNA zit ingebakken. Uplace is een innoverend vastgoedbedrijf dat de markt altijd één stap voor is. Zelfs tijdens de ontwikkelingsfase durft Uplace ‘out of the box’ te denken.

“The Uplace Virtual Experience Crate” is te vinden op de Croisette, net voor het congresgebouw, en kan de hele dag door bezocht worden. Er is altijd iemand van het Uplace team aanwezig om bezoekers een virtuele rondleiding te geven.

Uplace combineert 52.000 vierkante meter kantoorruimte, een boetiekhotel met 180 kamers, 270 belevingswinkels en 50 cosmopolitische restaurants en bars, met 30.500 m² sensationele recreatiefaciliteiten, zoals een superdeluxe cinema met tien schermen, een amusementspark voor kinderen en een theater/concertzaal met drieduizend zitjes. Meer dan de helft van de beschikbare winkelruimte is al verhuurd, wat een groot succes is – en aantoont hoe enthousiast de markt is over het belevingscentrum in het hart van Europa. Uplace ligt naast de Brusselse ring, een steenworp van de nationale luchthaven, en is gemakkelijk bereikbaar met openbaar vervoer. Uplace hoopt voor het einde van het jaar weer volledig vergund te zijn, zodat de bouwwerken in 2017 kunnen starten en de deuren in 2019 worden geopend.

 

Press contact

Laura Van Waeyenberge
PR & Communication Manager Uplace

E-mail: Laura.vanwaeyenberge@uplace.eu
Mobile: 00 32 476 25 55 93

Booth @ Mapic:

  • Virtual Experience Crate on the Croisette: OP-P4.1
  • P-1. J61