Heraanleg van de Woluwelaan

1. Projecttoegang en – uitrit Uplace (brug en tunnel verbinding met de Woluwelaan)
2. Tunnel Woluwelaan doorgaand verkeer Diegem – Machelen ter hoogte van de nieuwe aansluiting Ring & Woluwelaan
3. Heraanleg Kruispunt Nieuwbrugstraat
4. Heraanleg Kruispunt Beaulieustraat – Woluwelaan
5. Heraanleg van de Woluwelaan

of


1. Projecttoegang en – uitrit Uplace (brug en tunnel verbinding met de Woluwelaan)

Je zal Uplace in de toekomst kunnen bereiken via het gerenoveerde op- en afrittencomplex van de Ring en de Woluwelaan. Uplace moet dus goed ontsloten worden via de Woluwelaan. Om het verkeer op de Woluwelaan vlot te laten circuleren, zal het project zijn toegang hebben vanop de Woluwelaan via een speciaal ontworpen brug van waarop je rechtstreeks het project zal binnenrijden. Uitgaand verkeer richting Diegem zal via een speciaal ontworpen tunnel de Woluwelaan op rijden.

De Brug
De Tunnel
Er zijn uiteraard meerdere richtingen waaruit de bezoekers van Uplace zullen komen. Hierbij geven we een overzicht van hoe de verkeersstromen van en naar Uplace zullen verlopen.

Voor het inkomend verkeer:
– Uit Antwerpen (E19): via de Nieuwbrugstraat. (groene pijltjes)
– Uit Leuven (via de Ring): via de nieuwe aansluiting Ring en de Woluwelaan, van op de Woluwelaan, vervolgens via een brug over de Woluwelaan ter hoogte van het projectgebied. (Blauwe pijltjes)
– Uit Gent (via de Ring): via de nieuwe aansluiting van de Ring en de Woluwelaan, vervolgens van op de Woluwelaan via een brug over de Woluwelaan ter hoogte van het projectgebied zoals hierboven beschreven. (Roze pijltjes)

Voor het uitgaand verkeer:

– Naar Antwerpen (E19): via de brug over de Woluwelaan kan het verkeer op de Woluwelaan in noordelijke richting vertrekken. (groene pijltjes)
– Naar Leuven (Ring): via een tunnel die uitrijdend verkeer van het Project Uplace Machelen op de Woluwelaan in zuidelijke richting brengt alvorens de aansluiting Woluwelaan en de Ring te bereiken. (Blauwe pijltjes)
– Naar Gent (Ring): zelfde afwikkeling als naar richting Leuven. (roze pijltjes)

tunnel-woluwelaan_08
tunnel-woluwelaan_09


2. Tunnel Woluwelaan doorgaand verkeer Diegem – Machelen ter hoogte van de nieuwe aansluiting Ring & Woluwelaan

Het doorgaand verkeer op de Woluwelaan dat uit de richting van Diegem komt, zal vlot kunnen doorrijden dankzij een tunnel. Deze tunnel bevindt zich ter hoogte van de aansluiting van de nieuwe afrit van de Ring met de Woluwelaan

toekomstaansluiting R0 x R22 (3)

Verkeer komende van het Project Uplace Machelen zal via verkeerslichten ter hoogte van de aansluiting Ring en de Woluwelaan de Ring kunnen oprijden. Verkeer komende van de Ring naar het Project Uplace Machelen blijft op het straatniveau. Doorgaand verkeer vanuit Diegem naar het noorden wordt ondertunneld ter hoogte van deze aansluiting. Zo blijft vlot verkeer verzekerd.


3. Heraanleg Kruispunt Nieuwbrugstraat

Het kruispunt van de Woluwelaan met de Nieuwbrugstraat wordt volledig nieuw aangelegd zodat het verkeer rond het Uplace project vlot kan blijven rijden. Hieronder een kleine schets van de ligging en hoe het er zal uitzien.

kaart1
kaart2


4. Heraanleg Kruispunt Beaulieustraat – Woluwelaan

De Beaulieustraat zal in de toekomst geen uitweg meer hebben via de Woluwelaan.


5. Heraanleg van de Woluwelaan

De heraanleg van de Woluwelaan zelf zit ook vervat in de nieuwe ontsluiting. Voor de Woluwelaan werd een concept uitgetekend van een ‘parkweg’ om op die manier van de Woluwelaan een aantrekkelijke, groene boulevard te maken. Het schetsontwerp en de doorsneden zien er als volgt uit:

 

Figuur 2.2.12.

Heraanleg Woluwelaan parklaan