Het Uplace aanbod: een tipje van de sluier

Het Uplace aanbod: een tipje van de sluier

Wie denkt dat Uplace enkel om winkelen draait, heeft het bij het verkeerde eind. Met een ontspanningsaanbod dat 34% uitmaakt van de totale oppervlakte, vormt Uplace de geknipte locatie voor een daguitstapje met de hele familie. Sporten, lekker tafelen en ook cultuur beleven – het kan allemaal bij Uplace. Maar wat heeft Uplace dan precies allemaal te bieden? Hieronder een tipje van de sluier!

finaal plein_low

Op het centrale plein– het kloppende hart van de site én de ontmoetingsplaats bij uitstek – gaat de deur open naar het multifunctionele theater én een hypermoderne bioscoop. Met de bioscoop brengt Uplace zelfs een stukje vaderlandse filmgeschiedenis uit de regio terug tot leven.

Weinigen weten dat ruim tachtig jaar geleden op dezelfde plaats filmstudio’s stonden. Midden in een 14 ha groot idyllisch park prijkte immers het kasteel Belval. Voor filmpionier Hyppolyte De Kempeneer vormde deze plek de ideale locatie voor het optrekken van de professionele filmstudio’s van Belga Films. Tussen 1922 en 1926 was Machelen daardoor het mekka van de filmindustrie. Een 20-tal stomme films werden hier opgenomen, vaak met gerenommeerde regisseurs en acteurs uit binnen- en buitenland en soms zelfs met plaatselijke figuranten. Jammer genoeg kon Belga Films niet optornen tegen de overheersende Franse filmhuizen en 4 jaar na de oprichting viel het doek over de filmstudio’s. Met de komst van Uplace wordt er bijna 100 jaar na datum die rijke filmgeschiedenis nieuw leven ingeblazen. Uplace is dan ook trots dat de bioscoop van meer dan 10 zalen zal uitgebaat worden door hetzelfde Belgische filmhuis Belga Films.

Belga films

Ook lekker eten zal niet ontbreken bij Uplace. Zo zullen de bezoekers onder meer in de bistro Meat & Eat van Mo Aoulad kunnen genieten van een stukje wereld op hun bord. De ambitieuze Mo Aoulad kreeg de liefde voor lekker eten met de paplepel binnen. Zijn vader runde 40 jaar lang een slagerij in Antwerpen en toen hij met pensioen ging, wilde Mo – 1 van de 9 zonen – die traditie niet zomaar verloren laten gaan. Met een koksopleiding en ervaring in de keukens van talloze sterrenrestaurants op zak, besloot Mo om de zaak van zijn vader om te bouwen tot een bistro: Meat & Eat was geboren.“De waarden en normen die we van thuis meekregen, willen we ook in onze zaak uitdragen: liefde voor het vak, producten van uitmuntende kwaliteit en een persoonlijke service waarbij geen enkele klant een nummer is. We willen onze klanten een bijzonder fijne ervaring geven bij Meat & Eat, in een hartelijke omgeving. Het zijn eigenschappen die ik ook bij Uplace terug vind: kwaliteit primeert, de beste concepten worden onder één – open – dak bijeen gebracht en zorgen er op die manier voor dat mensen een unieke ervaring meemaken. Onze zaak in Uplace moet ons visitekaartje worden en is een opstapje om ons aan de hele wereld te tonen. Want op termijn willen we met ons sterk merk Meat & Eat zelfs de internationale markt veroveren.”
Maak in onderstaand filmpje kennis met Meat & Eat: