Kansen voor kleinhandel

Kansen voor kleinhandel

klainhandel

Meer mensen, meer klanten

Uplace laat de Noordrand weer herademen. Er ontstaan jobs dicht bij huis, wat de aantrekkelijkheid van de gemeenten in de Noordrand verhoogt en nieuwe inwoners kan lokken. Vanzelfsprekend heeft de kleinhandel daar alle baat bij. Creatieve ondernemers pikken ook een graantje mee van de stroom Uplace bezoekers, door complementaire producten en diensten aan te bieden. Met workshops en informatiesessies ondersteunen we de lokale middenstand de komende jaren bij de versterking van hun eigen business plan. Daarnaast voorzien we 1,1 miljoen euro voor stadskernvernieuwing in de omliggende gemeenten. Ook gezamenlijke promotiecampagnes staan op onze agenda.

Pop-up stores voor starters

Ook in de Uplace winkelstraten en kantoren vinden zelfstandig handelaars nieuwe kansen. We reserveren een deel van de panden voor innovatieve starters die we actief opsporen. Zo krijgen buurtondernemers een stevige duw in de rug.

Betere bereikbaarheid van lokale kleinhandel

Dankzij alle investeringen in het openbaar vervoer en de ontsluiting van de volledig reconversiezone Vilvoorde – Machelen, worden ook de bestaande handelszaken veel beter bereikbaar. Guy Van Weyenberghe, van groenten- en fruitzaak ‘t Klokhuis in Diegem is gedecideerd: “Positieve invloed voor handelszaken in de gemeente.”