Shopping & delivery anno 2020

Shopping & delivery anno 2020

Shopping 2020 Nederlandse logistiek moet flink op de schop_0

Uit testen, thuis kopen

Het koopgedrag van de moderne consument verandert zienderogen. E-commerce verovert een steeds groter aandeel van de markt. Mensen testen in winkels producten, die ze dan thuis kopen en ontvangen. Een dagje shoppen geldt eerder als vrijetijdsbesteding, dan als functioneel aankoopmoment. Een auto om je boodschappen naar huis te brengen, hoort niet langer in dat plaatje.

 

Pakketjesdienst en bubble post

Vanzelfsprekend voorziet Uplace levering aan huis om eventuele aankopen bij je thuis te bezorgen. Overal duiken groene initiatieven op die dat transport ecologisch invullen. Denk maar aan Bubble Post die de laatste kilometers stadsverkeer met grote bakfietsen invullen. Zo krijg je de volledige service, zonder extra milieubelasting. Een zegen voor onze toekomst!

 

Drones: het startschot van democratisch luchtverkeer?

Het wettelijk kader voor drones in België kreeg onlangs vorm. Innovatieve ondernemers testen overal ter wereld het laadvermogen uit. Helpen deze toestellen straks onze wegen te ontlasten door pakjes via de lucht te bezorgen? Staat onze brievenbus straks op ons dak? We houden deze evolutie mee in de gaten!

SHOPPING7