De mobiliteit van morgen

De mobiliteit van morgen

acar

Elektrische wagens

Binnen 20 jaar rijden we allemaal elektrisch, daar is iedereen het over eens. Dankzij die evolutie, wordt het fijn stof in één klap tot 1/4 herleid. (artikel MOBI). Aangezien een deel van de fijn stof productie afkomstig is van slijtage van remmen, banden en wegdek, valt het probleem niet volledig te verhelpen met deze nieuwe motor. Maar de komende jaren merken we de invloed van de groeiende elektrische vloot onvermijdelijk aan de gestegen luchtkwaliteit.

Uplace voorziet in een groot aantal laadpunten voor elektrische wagens en fietsen in de parking. Het zal ook duidelijk zijn via moderne communicatiekanalen om op voorhand je plaatsje te reserveren.

Zelfrijdende auto’s

In San Francisco rijden ze al rond. In Europa bereiden we ons wettelijk kader voor op de eerste tests: de zelfrijdende auto’s komen eraan. Auto’s die geen chauffeur meer behoeven, kunnen veel efficiënter worden ingezet en voorspellen een revolutie van onze huidige visie op personenvervoer. Lieven Scheire testte deze revolutionaire wagen al uit. Kijk maar!

self-driving-car

De opkomst van de deeleconomie

Autodelen zit in de lift. Mensen zijn het beu om parkeergeld te betalen, dure verzekeringen af te sluiten en zwaar te investeren in een product dat zijn waarde verliest. Combineer deze evolutie met de zelfrijdende auto’s en je ziet een mooie toekomst, waarin een vloot onbemande ‘taxi’s’ een groot deel van de mobiliteitsvraag invult. Je stapt in, laat je rijden en stapt uit op je eindlocatie. Je verliest geen tijd aan parkeren, betaalt enkel voor de rit die je nam. En je auto snelt alweer naar zijn volgende passagier. Deze evolutie is al in vele delen van de wereld gestart. In steden zoals Amsterdam, Wenen, of Stuttgart kent het Car2GO project een enorm succes.