Uplace in vogelvlucht: een nieuwe beleving

Uplace in vogelvlucht: een nieuwe beleving

Van Brownfield naar nieuw economisch kloppend hart

Uplace verrijst op de gesaneerde grond naast het viaduct van Vilvoorde en brengt weer leven in de Noordrand. De Kanaalzone Vilvoorde – Machelen wordt al lange tijd gekenmerkt door leegstand en vervuiling na het vertrek van fabrieken zoals Renault, Franki en Bonna Sabla. Tientallen jaren na de teloorgang van de oude industrie krijgt de streek weer nieuwe kansen, met een veelzijdig belevingsproject op maat van de mens van morgen.

Het Uplace idee ontstond reeds in 2004, toen de bezielers van het project de wereld rondreisden en beseften dat er vele dingen niet voorhanden waren in België: coole gadgets, verrassende eetconcepten, conceptwinkels, een nieuwe manier van ontspannen en beleven. Waarom niet al die leuke dingen samenbrengen op één plaats? En zo ontstond Uplace, een wereld van ervaringen onder één dak.

Het buikgevoel werd uiteraard ook uitvoerig getest. Er werd veel research gedaan en samengewerkt met experts uit verschillende hoeken van de wereld. O.a. Professor Bernd Schmitt van de Columbia University deed uitvoerig onderzoek en kwam tot de volgende vaststellingen:

  • De westerse consumenteneconomie is in volle verandering. De drijvende krachten zijn niet langer producten of services, maar ervaringen. Het gaat daarbij om verrijkende ervaringen op het vlak van ‘relaties tot stand brengen’, ‘relaxen’, ‘ertussenuit knijpen’, ‘verbonden zijn’, ‘doen’, ‘voelen’. Het Uplace-concept van de ervaringsbestemming is in dit licht veelbelovend. Met de centrale rol die levenskwaliteit krijgt toebedeeld, vormt het een essentiële troef om een regio ‘op de kaart te zetten’ en om de competitie rond het aantrekken van talent, bezoekers en bedrijven in haar voordeel te beslechten. 
  • Het is een vooruitstrevende visie op de bestemmingen van morgen die ‘leven, plezier maken en werken’ combineren. Het heeft als grote verdienste dat het de groeiende inzichten rond het belang van ervaringen omzet in een concreet en innovatief concept dat aantrekkelijk is voor de moderne consument.

 

De laatste procedurele stappen worden momenteel gezet. We kunnen uitkijken naar een eerste spade in de grond in de loop van 2017. Met een bouwtijd van ongeveer 2 jaar voorzien we de opening in de loop van 2019.

nieuw-overzicht-uplace_nl-crop

 

De bouwstenen van het project

Uplace wordt een belevenis, een daguitstap, een one-stop-shop voor de hele familie. Je kan er werken, sporten, ontdekken, kijken, de dokter bezoeken, lekker eten en drinken, … op één plaats. Uplace biedt een waaier aan belevenissen:

  • PUBLIEKE RUIMTE: openlucht daktuinen, plaza’s, straten, pleinen.
  • ONTSPANNING: actieve sport- en ontspanningsmogelijkheden zoals een binnenspeeltuin, een pretpark, fitness, wellness, restaurants en bars.
  • CULTUUR: plaatselijke en internationale sterren op diverse evenementen, een next generation bioscoop met 10 zalen, een theater met 3000 zitplaatsen, cultuur voor iedereen.
  • KANTOREN: in de landmark toren en verspreid over de rest van het project, met plaats en aandacht voor jonge ondernemers
  • SHOPPING: vernieuwende Belgische merken met unieke concepten, ervaringswinkels en nieuwe merken die nog niet aanwezig zijn op de Belgische markt.
  • HOTEL: hip klassehotel met 180 kamers.

 Alle feiten en cijfers snel op een rij – volg hier de link.