Uplace Innovation Lab: slimme technologie en beleving bepalen vastgoed van de toekomst

Uplace Innovation Lab: slimme technologie en beleving bepalen vastgoed van de toekomst

Uplace Machelen
  • Opinion leaders zoals Peter Hinssen, Steven Van Belleghem, Peter Decuypere en Chris Nouveau (Microsoft) laten hun innovatielicht schijnen over Uplace
  • Unieke verzameling van nieuwe technologieën te bezichtigen
  • Première van Uplace in Virtual Reality

Vandaag onderstreept Uplace nog maar eens zijn innovatieve karakter, door begeesterende sprekers hun licht over vastgoed en, in het bijzonder, het ervaringscentrum Uplace te laten schijnen. In Machelen, naast de site waar, als alles volgens plan verloopt, in 2017 met de bouw van Uplace wordt gestart, kwamen deze voormiddag meer dan tweehonderd gasten inspiratie opdoen en de nieuwste technologieën zelf proberen. Vooral de première van het virtual reality-bezoek aan Uplace  was verrassend.

Gedurfd innovatief zijn is onderdeel van Uplace DNA

“Innovatie zit in onze genen”, zegt Jan Van Lancker, CEO van Uplace. “Al dertig jaar pionieren we in de vastgoedwereld – of het nu om kantoren ging, logistieke hallen of Uplace: telkens weer willen we het vastgoed van de ‘next generation’ opleveren. Maar we wilden niet nog eens vastgoedexperten aan het woord laten over nieuwe bouwtechnieken – liever lieten we ons inspireren door thought leaders uit andere sectoren. Mensen die duidelijk kunnen maken dat zelfs de beste gebouwen niet meer zijn dan dood beton, als je er geen beleving in kan brengen.”

Uplace was al van bij zijn conceptie een innovatief project, omdat het voor het eerst alle (ontspannings)functies in één bestemming combineert. Hotel, kantoren, concertzaal, bioscopen, entertainment voor families en kinderen, eten en drinken en experience shopping: Uplace biedt  wat de moderne consument wil beleven.

Uplace: Smart city in the city

Het is duidelijk dat de klantenbeleving van gisteren overmorgen niet meer zal werken. Eenvoud, snelheid en convenience moeten onze drijfveren worden als het aankomt op klantenrelaties in The Day After tomorrow”, aldus Steven Van Belleghem, business partner bij nexxworks. “Het digitale heeft daar een cruciale rol in te spelen, net als de bedrijfscultuur en het innovatiepotentieel van bedrijven”, vult zijn nexxworks partner Peter Hinssen hem aan. “Uplace zet alvast in op deze trends door het presenteren van een geconvergeerd aanbod en te investeren in de technologie van morgen.

Peter Decuypere, entertainmentgoeroe die onder andere I Love Techno bedacht: “Ik noem het Rock Uplace: een dagelijks festival, waar je bezoekers de keuze biedt uit een groot aantal belevingen. Zij kiezen, net als op een muziekfestival, wat ze wanneer waar willen eten, drinken, zien, meemaken en delen. Aan Uplace om er voor te zorgen dat die keuze er is.’

Michael Beal, CEO Microsoft BeLux: “The Internet of Things zal bestemmingen als Uplace helpen om een echte smart city te worden. Door het inzetten van data worden al je gebouwen slimmer, zodat je je volop kunt concentreren op je beleving – zowel het aanbieden als het ervaren.”

“Of het nu om de uitrusting van de kantoren gaat, de cinema, de duurzaamheid van het hele complex of de manier waarop we bezoekers én huurders van dienst zijn met de juiste informatie: we hebben alle troeven in handen om de slimste ervaringsbestemming te worden.” zegt Jan Van Lancker.

Een unieke virtuele kijk op Uplace

Net zo belangrijk als de sprekers, waren de ervaringen die je levensecht kon beleven. Van gezichtsherkenning gekoppeld aan bezoekerstelling, over een 3D Hologram van een sportschoen, een digitaal kleuradvies, en de app met verschillende routes om op de bestemming te komen. Maar het was toch in de eerste plaats het virtuele bezoek aan Uplace zelf, hier voor het eerst voorgesteld, dat de harten kon stelen.

“Ook voor ons is het een openbaring om op deze innovatieve manier doorheen het hele complex te kunnen lopen”, zegt Bart Verhaeghe, Voorzitter van Uplace. “Je kunt door een haast levensechte versie van de winkelstraat lopen, etalages bekijken, de terrasjes bezoeken… Of een kijkje nemen in ons theater, de hotellobby en de kantoren. Het scherpt voor ons de honger aan om er echt aan te beginnen – hopelijk zijn we voor het einde van het jaar weer volledig vergund, en kunnen we in 2017 starten met de bouwwerken. Zodat iedereen tegen 2019 niet door een virtueel Uplace, maar door het echte belevingscentrum kan lopen.”

 

Klik hier om de hoogtepunten van ons eerste Innovation Lab te ontdekken. 

p2016404-uplace-machelen-aerial-visual-v2-high-res-20161005-1