top of page
Top
Van aannemer tot projectontwikkelaar

Het DNA van Uplace is de expertise die we de voorbije dertig jaar hebben opgebouwd. Van aannemer tot projectontwikkelaar en vastgoedinvesteerder. Van woningbouw tot warehouses, toekomstgerichte kantoren en innovatieve retail. De bezieler van Uplace, Bart Verhaeghe, zette zijn eerste stappen in het vastgoed in 1992, toen hij aannemer Luc Verelst ontmoette. Het duo bouwde binnen het klassieke aannemersbedrijf Verelst een projectontwikkelaar uit, Eurinpro.

david-jorre-9f1gCaLkZBU-unsplash.jpg

Die stortte zich voornamelijk op de markt van kantoren en de logistiek. Vooral in de Benelux was Eurinpro de grootste speler op de markt, het ontwikkelde onder meer verschillende innovatieve kantoorgebouwen in Mechelen en rond de nationale luchthaven.  De synergie tussen Verelst en Eurinpro resulteerde in een efficiënt ontwerp- en bouwproces, waarbij kwaliteit, flexibiliteit en innovatie steeds voorop stonden.

Mechelen Campus

Mechelen Campus

​De unieke aanpak, waarbij Eurinpro de wensen van de klant omzette in aantrekkelijk en flexibel vastgoed om te huren in plaats van zelf te verwerven, bracht ook de oprichting teweeg van twee vastgoedfondsen. Eind jaren negentig was Bart Verhaeghe mede-oprichter van Siref (het huidige Intervest Offices & Warehouses) en Retail Estates. De fondsen werden duurzaam eigenaar van talrijke door Eurinpro ontwikkelde vastgoedproducten.

Mechelen Business Tower

Mechelen Business Tower

De internationale
weg van logistieke ontwikkelaar Eurinpro

Toen de projectontwikkelingsactiviteiten de aannemersactiviteiten bij Verelst na een tijd overvleugelden, splitsten hun wegen en werden het twee aparte bedrijven. Bart Verhaeghe leidde voortaan de projectontwikkelaar Eurinpro. In 2004 haalde hij Jan Van Lancker, de huidige CEO van Uplace, aan boord als partner. Onder hun leiding ging Eurinpro volledig de internationale toer op,

en werd het Europees marktleider in de ontwikkeling van op maat gemaakte warehouses. In 2006 kreeg Bart Verhaeghe van de Australische Goodman Group een aanbod dat Eurinpro op lange termijn een zeer mooie toekomst bood. De Australiërs namen Eurinpro over en zetten de verdere expansie succesvol verder. 

JVC, Carrières-sur-Seine, Frankrijk

JVC, Carrières-sur-Seine, Frankrijk

DHL, Kassel, Duitsland

DHL, Kassel, Duitsland

Ingram Micro, Tilburg, Nederland

Ingram Micro, Tilburg, Nederland

Amazon, Leipzig, Duitsland

Amazon, Leipzig, Duitsland

bottom of page