top of page
Hof van Saeys in Dendermonde

In het hart van Dendermonde, naast de historische Benedictijnerabdij, ontwikkelt Uplace samen met architectenbureau OYO uit Gent 103 residenties, helemaal op maat van de binnenstad. Zo krijgt de site van de voormalige abdijschool een nieuwe toekomst! De focus van Hof van Saeys ligt op comfortabele, duurzame en moderne woningen, die een prachtig uitzicht bieden en connecteren met de stad. 

Op het gelijkvloers zal er ruimte zijn voor enkele handelszaken die de aantrekkelijke commerciële kern van Dendermonde zullen vervolledigen. De hele site zal toegankelijk zijn dankzij een aangename wandel- en fietsstraat, de gloednieuwe Mathildelaan, als verbinding tussen de Oude Vest en de Dijkstraat. Een open project dus dat extra openbare ruimte creëert in de stad!

Update: de bouw is volop aan de gang, oplevering in het voorjaar van 2024!

Top

De focus van het Hof van Saeys ligt op comfortabele, duurzame en moderne woningen, die een prachtig uitzicht bieden en connecteren met de stad. 

AM_Uplace_HofvanSaeys_EXT06_4K_Final_202
AM_Uplace_HofvanSaeys_EXT05_4K_Final_202
AM_Uplace_HofvanSaeys_EXT03_4K_Final_202
BROEKLIN
in Machelen

Waar oude industrie zijn voetafdruk liet, kiemt in Machelen een ambitieuze ontwikkeling en nieuwe toekomst van de maakindustrie. Met een areaal van 12,5 hectare is Broeklin het eerste district in de Benelux waar productie, consumptie en beleving op grote schaal zullen samenkomen in een dynamisch en transparant ecosysteem. Hier vindt de duurzaamheidsrevolutie zijn plek. Uitgetekend op basis van de principes van de circulaire economie wordt Broeklin een innovatieve werkwinkelwijk waar alles samenkomt. Omdat rond mooier is dan recht. En ondernemen beter is dan stilzitten.

De ligging van Broeklin is uniek. De regio is één van de belangrijkste knooppunten in België, gelegen onder het viaduct van Vilvoorde, in het centrum van Europa en met Brussels Airport op steenworp afstand. De nieuwe op- en afrit op de RO geeft directe toegang tot de site. Een heringerichte Woluwelaan en omliggende straten, met veel aandacht voor veilige ontsluiting voor zachte modi én openbaar vervoer, maken dat Broeklin vlot en multimodaal toegankelijk is voor iedereen.

De grote, moderne stadshallen bieden veel flexibiliteit voor de KMO-units, maakwinkels, opleidingscentra en culturele organisaties. 

ORG-BROEKLIN-2.jpg

Architectenbureau ORG tekende o.l.v. prof. Dr. Alexander D’Hooghe de site, opgezet rond drie moderne stadshallen met karakteristieke dakstructuren, een verwijzing naar de voormalige fabrieken en loodsen in het gebied. De gebouwen zijn ontworpen om een minimale ecologische impact te hebben. Er zullen recycleerbare, herbruikbare en duurzame bouwmaterialen worden gebruikt volgens internationale standaarden. Bovendien is het skelet intelligent en flexibel opgezet zodat Broeklin mogelijkheden biedt voor ruimtelijke variatie en kan meegroeien met nieuwe noden. Water-, afval- en energiekringlopen worden zoveel mogelijk gesloten en een ondergronds transportnetwerk zorgt voor slimme en efficiënte logistiek. 

Uitgetekend door landschapsarchitect Bas Smets op basis van de principes van ‘rewilding’, waarbij de natuur alle ruimte krijgt, zal het project met een ecologisch park en groene zone van 36.700 m2, fiets- en wandelpaden en natuurlijke waterbuffering een uitgesproken groen karakter krijgen.

230224-Broeklin-UpdateFEB23.jpg
Belfius basecamp Club Brugge

Voor de ontwikkeling van een professionele thuishaven voor zijn spelers, medewerkers en staf, deed Club Brugge een beroep op de expertise van Uplace. Het tijdloze, duurzame en slimme ontwerp van het oefencomplex straalt volledig de waarden van Club uit. De eenvoudige basismaterialen, zoals beton, hout en glas, verwijzen naar het DNA van Club: No Sweat, No Glory.

IMG_7358.jpg

Het basecamp in Knokke-Heist voorziet in een indoor kunstgrasveld, een hightech fitnessruimte, 37 slaapkamers, een persruimte en vier oefenvelden. Bovendien zorgt de fysieke interactie tussen de sportieve staf en de administratieve medewerkers van Club Brugge voor een efficiënt intern beleid. Amper een jaar na de start van de werken nam onder meer de A-kern van Club Brugge er zijn intrek.   

IMG_7365.jpg
bottom of page