Hof van Saeys in Dendermonde

In het hart van Dendermonde, naast de historische Benedictijnerabdij, ontwikkelt Uplace samen met architectenbureau OYO uit Gent 103 residenties, helemaal op maat van de binnenstad. Zo krijgt de site van de voormalige abdijschool een nieuwe toekomst! De focus van Hof van Saeys ligt op comfortabele, duurzame en moderne woningen, die een prachtig uitzicht bieden en connecteren met de stad. 

Op het gelijkvloers zal er ruimte zijn voor enkele handelszaken die de aantrekkelijke commerciële kern van Dendermonde zullen vervolledigen. De hele site zal toegankelijk zijn dankzij een aangename wandel- en fietsstraat, de gloednieuwe Mathildelaan, als verbinding tussen de Oude Vest en de Dijkstraat. Een open project dus dat extra openbare ruimte creëert in de stad!

Update: de bouw is volop aan de gang, oplevering in het voorjaar van 2023!

 

De focus van het Hof van Saeys ligt op comfortabele, duurzame en moderne woningen, die een prachtig uitzicht bieden en connecteren met de stad. 

AM_Uplace_HofvanSaeys_EXT06_4K_Final_202
AM_Uplace_HofvanSaeys_EXT05_4K_Final_202
AM_Uplace_HofvanSaeys_EXT03_4K_Final_202
BROEKLIN
in Machelen

BROEKLIN is een innovatieve werkwinkelwijk waar opleiding, productie, consumptie en circulariteit samenkomen. Het is een concept van professor en architect Alexander D'Hooghe en zijn team van ORG Permanent Modernity. Voor de architectuur koos het architectenteam voor grote, moderne stadshallen. Die bieden veel flexibiliteit voor kleine en grote productie, maakwinkels, horeca en opleidingscentra. Elke hal brengt een divers aanbod met als resultaat een dynamisch ecosysteem, in en rond de site.

Voor de ecologische invulling werd het architectenteam versterkt door landschapsarchitect Bas Smets. Hij ontwierp een groot ecologisch park, waarbij het landschap wordt voortgezet doorheen de grote stadshallen. Het groene landschap neemt zo bijna de helft in van de totale oppervlakte van de site. 

BROEKLIN zal een pioniersrol vervullen op vlak van circulariteit, dankzij een sterk circulair programma en door het gebruik van afbreekbare en recycleerbare bouwmaterialen. 

Update: Omgevingsvergunning voor BROEKLIN

De grote, moderne stadshallen bieden veel flexibiliteit voor de KMO-units, maakwinkels, opleidingscentra en culturele organisaties. 

ORG-BROEKLIN-2.jpg
ORG_BKLN_EXT_06_BIRDS%20EYE_edited.jpg
Belfius basecamp Club Brugge

Voor de ontwikkeling van een professionele thuishaven voor zijn spelers, medewerkers en staf, deed Club Brugge een beroep op de expertise van Uplace. Het tijdloze, duurzame en slimme ontwerp van het oefencomplex straalt volledig de waarden van Club uit. De eenvoudige basismaterialen, zoals beton, hout en glas, verwijzen naar het DNA van Club: No Sweat, No Glory.

IMG_7358.jpg

Het basecamp in Knokke-Heist voorziet in een indoor kunstgrasveld, een hightech fitnessruimte, 37 slaapkamers, een persruimte en vier oefenvelden. Bovendien zorgt de fysieke interactie tussen de sportieve staf en de administratieve medewerkers van Club Brugge voor een efficiënt intern beleid. Amper een jaar na de start van de werken nam onder meer de A-kern van Club Brugge er zijn intrek.   

IMG_7365.jpg