Hof van Saeys in Dendermonde

In het hart van Dendermonde, naast de historische Benedictijnerabdij, ontwikkelt Uplace samen met architectenbureau OYO uit Gent 109 residenties, helemaal op maat van de binnenstad. Zo krijgt de site van de voormalige abdijschool een nieuwe toekomst! De focus van het Hof van Saeys ligt op comfortabele, duurzame en moderne woningen, die een prachtig uitzicht bieden en connecteren met de stad. 

Op het gelijkvloers zal er ruimte zijn voor enkele handelszaken die de aantrekkelijke commerciële kern van Dendermonde zullen vervolledigen. De hele site zal toegankelijk zijn dankzij een aangename wandel — en fietsstraat, als verbinding tussen de Oude Vest en de Dijkstraat. Een open project dus dat extra openbare ruimte creëert in de stad!

 

De focus van het Hof van Saeys ligt op comfortabele, duurzame en moderne woningen, die een prachtig uitzicht bieden en connecteren met de stad. 

BROEKLIN
in Machelen

BROEKLIN is een innovatieve werkwinkelwijk waar opleiding, productie, consumptie en circulariteit samenkomen. Het is een concept van professor en architect Alexander D'Hooghe en zijn team van ORG Permanent Modernity. Voor de architectuur koos het architectenteam voor grote, moderne stadshallen. Die bieden veel flexibiliteit voor kleine en grote productie, maakwinkels, horeca en opleidingscentra. Elke hal brengt een divers aanbod met als resultaat een dynamisch ecosysteem, in en rond de site.

Voor de ecologische invulling werd het architectenteam versterkt door landschapsarchitect Bas Smets. Hij ontwierp een groot ecologisch park, waarbij het landschap wordt voortgezet doorheen de grote stadshallen. Het groene landschap neemt zo bijna de helft in van de totale oppervlakte van de site. 

BROEKLIN zal bovendien een pioniersrol vervullen op vlak van circulariteit, dankzij een sterk circulair programma en door het gebruik van afbreekbare en recycleerbare bouwmaterialen. 

De grote, moderne stadshallen bieden veel flexibiliteit voor de KMO-units, maakwinkels, opleidingscentra en culturele organisaties. 

Belfius basecamp Club Brugge

Voor de ontwikkeling van een professionele thuishaven voor zijn spelers, medewerkers en staf, deed Club Brugge een beroep op de expertise van Uplace. Het tijdloze, duurzame en slimme ontwerp van het oefencomplex straalt volledig de waarden van Club uit. De eenvoudige basismaterialen, zoals beton, hout en glas, verwijzen naar het DNA van Club: No Sweat, No Glory.

Het basecamp in Knokke-Heist voorziet in een indoor kunstgrasveld, een hightech fitnessruimte, 37 slaapkamers, een persruimte en vier oefenvelden. Bovendien zorgt de fysieke interactie tussen de sportieve staf en de administratieve medewerkers van Club Brugge voor een efficiënt intern beleid. Amper een jaar na de start van de werken nam onder meer de A-kern van Club Brugge er zijn intrek.   

Get in touch:

Uplace nv

Boechoutlaan 221

1853 Strombeek-Bever
Belgium

+32 2 263 63 00

info@uplace.eu

  • Instagram
  • LinkedIn
  • Facebook - White Circle

© Uplace nv