top of page

Bouw HOF VAN SAEYS gaat van start

Heuglijk nieuws voor Dendermonde: de langverwachte stadsvernieuwing op de site van de voormalige Abdijschool kan van start gaan. Nog dit voorjaar gaat de spade in de grond voor de bouw van Hof van Saeys, een residentieel project van 103 appartementen, met op het gelijkvloers ook een medisch centrum en enkele handelszaken. De aanvang van de werken is ook het startschot voor de vernieuwingsplannen van Stad Dendermonde. Hof van Saeys is met zijn ontmoetingsplein, groot aantal fietsenstallingen, ondergrondse parking en de nieuwe autovrije Mathildelaan een belangrijke schakel in de herinrichting van de Oude Vest.

Een jaar na de afbraak van de voormalige Abdijschool is de site in het hart van Dendermonde klaar voor een nieuwe toekomst. Het Hof van Saeys omvat 103 residentiële units van verschillende grootte, een urban clinic met gecentraliseerde zorgverlening en drie horeca- en handelszaken. “We zijn zeer verheugd dat we op de startknop kunnen duwen” zegt Lies De Smedt, woordvoerder van projectontwikkelaar Uplace. “Het beroep tegen de omgevingsvergunning is ingetrokken door de indiener. Dit betekent dat de bouw dit voorjaar ook effectief kan starten. We staan goed voorbereid in de startblokken, daardoor kunnen we de bouwtijd beperken tot 2 jaar. De opwaardering van het Dendermondse binnengebied is dus in de zomer van 2023 klaar.”


Katalysator voor #project9200 van Stad Dendermonde

Daar waar de site vroeger volledig afgesloten was, zal ze voortaan grotendeels deel uitmaken van het openbaar domein. De nieuwe fiets- en wandelstraat Mathildelaan zal een veilige doorsteek vormen tussen de Oude Vest en de Dijkstraat. Een centraal ontmoetingsplein aan het opengelegde Vaardeken zal naadloos aansluiten op het groen van de toekomstige autoluwe Oude Vest en de bestaande abdijtuin. Op die plek komen ook 40 comfortabele fietsenstallingen. In de ondergrondse parking zijn dat er maar liefst 306, naast de 129 publiek toegankelijke autoparkeerplaatsen, voorzien van enkele deelwagens. De site, met al haar publieke voorzieningen, is daarom een belangrijk onderdeel van de toekomstplannen van Stad Dendermonde. Schepen van stadsontwikkeling Marius Meremans: “In combinatie met dit uitdagende project, gaan we voluit verder met de ontwikkeling van de Oude Vest. Zo geven we nieuw zuurstof aan ons kernwinkelhart.”


Steun aan lokale handelaars

De toekomstige Mathildelaan zal de commerciële lus van Dendermonde vervolledigen door de Oude Vest te verbinden met de Dijkstraat. De herinrichting van de site van de voormalige Abdijschool zal zo bijdragen aan de lokale handel van de stad. Maar Hof van Saeys wil de lokale ondernemers nú al steunen. “Als lokale makelaar weten we dat de middenstand een zeer moeilijk jaar achter de rug heeft” zegt Sibille Goeman van Goeman Vastgoed. “Hof van Saeys zal de handelskern van Dendermonde versterken, maar we mogen niet wachten tot 2023. We ontvangen binnenkort heel wat geïnteresseerde kopers die op de wachtlijst staan. Zij ontvangen bij ons op kantoor een Dendermondse Cadeaubon om te besteden bij handelszaken in de omgeving. We willen de handelaars op die manier een hart onder de riem steken, want lokaal kopen is meer dan ooit van enorm belang.”Comments


bottom of page